Regels voor het plaatsen op dit forum

Alles over het fietsen in het algemeen , de toerclub Swolland en over dit forum
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jaap Lameris
Site Admin
Berichten: 240
Lid geworden op: wo mei 30, 2007 9:04 pm
Locatie: Oldemarkt
Contacteer:

Regels voor het plaatsen op dit forum

Bericht door Jaap Lameris »

Zoals altijd gelden er voor het gebruik van dit forum enkele eenvoudige regels. Berichten die 'zondigen' tegen deze regels worden verwijderd. Meestal zal er dan wel een berichtje met toelichting aan de inzender gestuurd worden; het kan immers ook per ongeluk gebeuren.

Forum-leden die bij herhaling in overtreding zijn kan echter de toezegging tot het forum ontzegd worden. Tot dusverre is dat nog nooit gebeurd overigens (en dat willen we graag zo houden!)

De regels:

Je moet aangemeld zijn om een nieuw bericht te plaatsen of te reageren op een bestaand bericht
Dit is een nieuwe regel omdat er helaas een groep mensen die reclame of erger willen plaatsen op ons forum. Ondanks de nodige beschermingsmaatregelen weten zij, vaak op illegale wijze een bericht te plaatsen die aanstoot kunnen geven of die geheel niet bedoeld zijn op ons clubforum. Ook voor deze reden is op dit moment ook de registratie mogelijkheid uitgeschakeld. Je kan je nu alleen registreren door een mail te sturen naar webmaster [at] swolland.nl (vervang [at] door het apestaartje! zonder de spaties voor en achter), met je volledige naam, je email adres, je gebruikersnaam en of je lid van Swolland bent of niet. Je hoeft niet lid te zijn van Swolland, maar liefst natuurlijk wel! Ik zal je zo snel mogelijk een mail sturen met verdere informatie en je (tijdelijk) wachtwoord, waarmee je kan inloggen en waarmee je ook zelf een nieuw wachtwoord kan instellen.

hou het doel van het forum in de gaten
Het doel van het forum is om te praten over je fietservaringen en informatie uit te wisselen over alles wat met fietsen te maken heeft, en met name over het fietsen binnen de toerclub Swolland.

hou het netjes
Beantwoord vragen met respect voor andere forumgebruikers. Domme vragen bestaan niet, hooguit minder ervaren toerfietsers. Juist zij kunnen hun voordeel doen met dit forum.
Voor ook geen welles/niettes discussies: dat je een andere mening bent toegedaan betekent niet dat de mening van de ander daarmee onjuist is.

Binnen internet-fora komt het nog al eens voor dat er, ook vanwege de anonimiteit die een forum nu eenmaal biedt, sterk op de persoon gespeeld wordt. Met felle discussies die 'eigenlijk nergens over gaan' tot gevolg.
Dergelijk forumgedrag wordt binnen dit forum NIET toegestaan.

Plaats je bericht op de juiste plek
Als je reageert op een eerdere item in deze klepsite, gebruik de "nieuw antwoord" knop links onderaan! Gebruik zonodig de citeer knop om een gedeelte dat je gemarkeerd hebt om de zinnen waarop je wilt reageren duidelijk te citeren.
Als je een geheel nieuwe onderwerp heb of een discussie wil opstarten, gebruik dan de "nieuw onderwerp" knop linksonderaan.
Mocht je willen aansluiten op een eerder bericht, bijvoorbeeld een verslag van een speciale tocht, gebruik dan dus de "nieuw antwoord"knop! Kijk ook eerst als je iets wil posten, of er al een soortgelijk bericht of discussie is geplaats en reageer daar. Gebruik zonodig de zoek functie. Alle nieuw geplaatste berichten komen boven aan de eerste bladzijde!


voorkom onnodige vragen
Als je met een probleem zit; gebruik dan eerst de zoekfunctie. Lees per thema ook zeker de mededelingen en 'sticky's.
Kun je het antwoord op een vraag dan nog niet vinden, plaats dan zelf een vraag (daarvoor moet je wel eerst registreren). Let er dan op dat je je vraag op een logische plek binnen het forum zet, en plaats je vraag ook niet op meerdere plekken tegelijk (dat heeft geen zin, en leidt alleen maar tot versnippering van de antwoorden).


vraag en aanbod
Gebruik dit subforum niet om fietsspullen aan te bieden of te vragen. Hiervoor hebben we een apart gedeelte van het forum ingericht, dat alleen door leden van Toerclub Swolland gebruikt kan worden. Alleen zij krijgen (via de webmaster) toegang tot deze subfora!

gele kaart/rode kaart
Bij duidelijke zondiging tegen de forumregels kan iemand 'gebanned' worden van het forum. Je kunt dan niet meer posten op het forum.
In slechts zeer uitzonderlijke gevallen zal iemand meteen 'gebanned' worden. Veelal is het 'wennen' aan, en ontvang je via de forum-mail eerst een 'gele kaart'. Maar na wederom 'misgedrag' zul je meteen rood krijgen en geen toegang meer hebben.

Veel plezier op de Klep Site!

PS: stuur een mail of een private bericht naar mij als je vragen hebt over dit forum. Ik wil je graag helpen.
Laatst gewijzigd door Jaap Lameris op vr aug 02, 2019 11:48 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: nieuwe regel t.a.v. registratie en berichten plaatsen
Groet,

Jaap
Webmaster Toerclub Swolland
Plaats reactie