SALLAND TWENTE TOCHT 2020

Waar gaan we rijden met elkaar in het weekend? Speciaal bedoeld voor Swolland toer- en clubtochten in het weekend, georganiseerd door het bestuur of door Swolland-leden zelf. Ook voor verslagen hiervan.
[voor deelname aan niet-Swolland tochten gebruik het forum topic niet-Swolland tochten ]
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hadegro
Lid
Berichten: 689
Lid geworden op: za jun 16, 2007 12:01 pm
Locatie: Zwolle
Contacteer:

SALLAND TWENTE TOCHT 2020

Bericht door Hadegro »

Zaterdag 12 september 2020 organiseert TC Swolland de 4e editie van de Salland Twente Tocht

Een clubrit in corona-tijd?
Bijna is een wegseizoen voorbij waarin tot op heden slechts 1 clubrit verreden is, namelijk de Openingsrit. Daarna werden onze plannen en ideeën ‘on hold’ gezet ten gevolge van een onbekend maar bedreigend virus.

Inmiddels zijn er gelukkig weer mogelijkheden samen te fietsen en gebeurt dit ook binnen Swolland weer in diverse samenstellingen.

We zijn ons er terdege van bewust dat een clubrit wel extra afstemming vereist, niet in de minste plaats omdat gebruikelijkerwijs de opkomst wat hoger is dan bij de wekelijkse ritten.
Nu dit de eerste clubrit is sinds het Coronavirus de Swolland-agenda heeft platgelegd willen we vooraf graag voor een aantal zaken aandacht vragen.

In afstemming met het bestuur is besloten deze clubrit wel door te laten gaan.
We willen zoveel mogelijk handelen volgens de aanbevelingen zoals de NTFU heeft opgesteld voor het fietsen in groepen:

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1155 ... coronatijd

Aan de hand van het aantal deelnemers wordt voor de start beslist met welke groepsgrootte het verantwoord is om te fietsen. Vanwege enkele wat smalle paadjes die niet helemaal te vermijden zijn zal dit in kleinere groepen zijn dan we gewend zijn.

Hoewel we de handgebaren juist hebben verruilt voor roepen, willen we in navolging van de NTFU-aanbevelingen stimuleren minder te roepen en weer de bekende handgebaren te gebruiken.

We willen een half uur eerder starten, dit vanwege de fietsafstand maar ook om de drukte op de fietspaden te vermijden.

Vanzelfsprekend neemt iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid voor wat betreft deelname, m.a.w. blijf thuis bij corona gerelateerde klachten!
Zowel bij de start- als de pauze locatie gelden de voor de horeca geldende corona-voorschriften.

We vertrouwen op ieders verantwoordelijkheid en medewerking hierin.
Temeer omdat we als fietsclub herkenbaar over straat gaan.

De route door Salland en Twente!
Deze 140 km lange, tocht wordt standaard gereden met een snelheid van 28 km/h op de teller met voorrijders/wegkapiteins. Mocht er animo zijn voor een snellere of langzamere groep dan kan dit voor de start in onderling overleg afgestemd worden.
Tevens is er voor hen die 140 km te lang vinden een verkorte versie beschikbaar (90km)

Vanzelfsprekend wordt de tocht onder de door TC Swolland/NTFU vastgestelde regels en normen verreden, met inachtneming van en respect voor geldende verkeersregels en medeweggebruikers.

De start is om 08:30 uur vanaf Dancecenter Diff.
Zoals elk jaar is de pauze gepland bij De sfeervolle Molen Van Bels in Mander (na ca. 70km)

Koffie van de club

Door de corona uitbraak het afgelopen voorjaar zijn bijna alle Swolland clubritten afgelast. De Salland Twente Tocht is de eerste clubrit die na het begin van de pandemie wordt verreden.
Om die reden heeft de organisatie het bestuur bereid gevonden om, in tegenstelling tot hetgeen is bepaald op de jaarvergadering, de consumpties bij de pauze locatie voor rekening van Toerclub Swolland te laten vallen. Bijkomend voordeel hiervan is dat het afrekenen door 1 persoon kan worden gedaan.

Ondanks dat het onder de huidige omstandigheden misschien wat minder spontaan is, hopen we op een gezellige en mooie rit waarbij we veel van jullie weer hopen te ontmoeten!
Tot zaterdag!

INFO: Jeannette Meijer & Hans de Groot
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
http://www.toerkoorts.nl/
https://blauwesantos.reislogger.nl/
'De fietshemel is een eeuwige afdaling'
Plaats reactie