Seizoen 2019 Swolland gaat op pad met de Wegkapitein

Hier kunnen tips en richtlijnen voor wegkapiteins besproken woren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ruud Woudstra
Klepper 2006
Berichten: 2111
Lid geworden op: zo jun 17, 2007 11:04 am
Locatie: Zwolle

Seizoen 2019 Swolland gaat op pad met de Wegkapitein

Bericht door Ruud Woudstra »

Hallo allemaal,

Voor het nieuwe seizoen 2019 heeft Swolland er voor gekozen om actief met een Wegkapitein te gaan rijden tijdens de Swolland (club) ritten en SSOP ritten. Doel is om de veiligheid en plezier tijdens de tochten te verhogen.

Doel van dit forumdeel is om elkaar te helpen en te informeren over zaken die voorvallen onderweg en die we gezamenlijk kunnen verbeteren :idea: :idea:

Om dan gelijk maar de aftrap te maken:
afgelopen zaterdag reden we als groep door de binnenstad van Deventer, en rijden in steden is altijd lastig met een groep. Op een moment moesten we rechtsaf slaan een fietspad op het park in. Op dat moment reden er twee oudere mensen op het doorgaande fietspad, de voorrijders kozen er voor om deze twee fietsers in te halen en toen af te slaan. Je voelt hem al aankomen de rest van de groep reed er ook langs en werden deze mensen "in hun ogen" afgesneden door de groep. Gevolg schelden op de groep. Later op het terras kwam de man nog even zijn gram halen met de klacht dat we erg onvoorzichtig reden (understatement) Maar hij had natuurlijk wel een punt. :!: :!: :!:
We zullen dus als groep moeten acteren en in dit soort situaties dus ruim achter de voorgangers blijven en niet inhalen als het niet zeker is dat de gehele groep er ruim op tijd voorbij kan zijn om af te slaan. Veiligheid moet ten aller tijden voorop staan. :idea: :idea: :idea:

Op naar de openingsrit op 2 maart om weer met de Wegkapiteins op pad te gaan.

:idea: :idea: Dit alles ter verhoging van een ieders veiligheid en het imago van de fietsgroepen verbeteren. :idea: :idea:

Grt, Ruud.
You have to learn it on an old bike..
Gebruikersavatar
Ruud Woudstra
Klepper 2006
Berichten: 2111
Lid geworden op: zo jun 17, 2007 11:04 am
Locatie: Zwolle

Re: Seizoen 2019 Swolland gaat op pad met de Wegkapitein

Bericht door Ruud Woudstra »

Afgelopen zaterdag 2 maart de openingsrit verreden met wegkapiteins, Ik kan natuurlijk alleen waarnemen wat er in de groep gebeurd waar ik zelf in meerij. Maar de start was goed de groep mooi opgedeeld en dan zie je toch gelijk dat het veel rustiger rijdt dan met 30+ fietsers.
Dit houden we er dus in.

Verder moeten we nadenken over een duidelijk hekkesluiter, zodat we geen rijders gaan missen na de start.

De eerste ervaringen zijn dus goed en we gaan het nu nog even optimaliseren.

Grt, Ruud.
You have to learn it on an old bike..
Plaats reactie