Salland Twente Tocht 2021

Waar gaan we rijden met elkaar in het weekend? Speciaal bedoeld voor Swolland toer- en clubtochten in het weekend, georganiseerd door het bestuur of door Swolland-leden zelf. Ook voor verslagen hiervan.
[voor deelname aan niet-Swolland tochten gebruik het forum topic niet-Swolland tochten ]
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hadegro
Lid
Berichten: 690
Lid geworden op: za jun 16, 2007 12:01 pm
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Salland Twente Tocht 2021

Bericht door Hadegro »

SALLAND TWENTE TOCHT 2021

Zaterdag 11 september 2021 organiseert toerclub Swolland de 5e editie van de Salland Twente tocht.

De route door Salland en Twente!

Deze 150 km lange, tocht wordt standaard gereden met een snelheid van 28 km/h op de teller met voorrijders/wegkapiteins. Mocht er animo zijn voor een snellere of langzamere groep dan kan dit voor de start in onderling overleg afgestemd worden.

Tevens is er voor hen die 150 km te lang vinden, de mogelijkheid om een verkorte versie te rijden (90km) door bij Beerzerveld de verbinding naar Mariënberg nemen. In dat geval mis je echter wel het mooiste gedeelte van de tocht in Twente en Duitsland. De route voert ons door mooie gedeelten van Salland richting het oosten van het land. De pauze wordt als vanouds genoten bij de Molen van Bels in Mander, dit zal zijn na ongeveer 70 km. Zowel op de heen als de terugreis is er na ca 35 km een korte stop. Na de koffie volgt het mooiste en pittigste gedeelte van de tocht met een aantal klimmetjes over de Twentse stuwwal aan beide kanten van de Nederlands Duitse grens. Op de Hardinger Mühlenweg wordt even de 8% aangetikt. Daarna dalen we geleidelijk weer naar normaal Nederlands peil als we via Getelo en Itterbeck richting (Oud) Bergentheim fietsen. Vervolgens gaat het in vrij rechte lijn weer terug naar Zwolle.

Vanzelfsprekend wordt de tocht onder de door TC Swolland/NTFU vastgestelde regels en normen verreden, met inachtneming van en respect voor geldende verkeersregels en medeweggebruikers.

Start: Vanwege de lengte van de tocht starten we al om 08.30 en de start zal plaats vinden vanaf Diff Dance Center aan de Middelweg.

LET OP: Consumpties tijdens de Salland Twente Tocht zijn voor eigen rekening.

Wij hopen op een goede opkomst en vanzelfsprekend op mooi weer. Tot zaterdag 11 september..
Info:
Hans de Groot
Jeannette Meijer
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
http://www.toerkoorts.nl/
https://blauwesantos.reislogger.nl/
'De fietshemel is een eeuwige afdaling'
Plaats reactie