Westerveld MTB onderhoud

Alles over mountainbiken en veldrijden

Moderator: Bartis

Post Reply
Oolman
Posts: 30
Joined: Wed Aug 07, 2013 1:14 pm

Westerveld MTB onderhoud

Post by Oolman »

Herfst onderhoud Westerveld

Drie jaar geleden heeft Swolland het onderhoud aan de Westerveld MTB route weer opgepakt. Hoewel het team vrijwilligers in het eerste jaar klein was, is dit langzamerhand gegroeid tot een groep van een kleine 40 vrijwilligers waarvan meer dan de helft niet Swolland leden. Dit is te danken aan de Westerveld pagina op Faceboek en de speciale Westerveld onderhouds app. Veel vrijwilligers hebben aangehaakt omdat ze zagen hoe wij druk waren met het onderhoud aan de route.
Danzij het onderhoud is de route weer een stuk polulairder geworden. Dit zie je aan de route, maar ook aan de reacties op bijvoorbeeld MTBroutes.nl. Naast het onderhoud proberen we de route verder uit te breiden. Hiervoor zijn al plannen gemaakt, maar voor een echte doorbraak hebben we extra middelen nodig.
Ondertussen is het herfst en de vallende bladeren veroorzaken een bijna niet herkenbare route en een glibberige ondergrond. Daarom is het nu belangrijk, hoe raar het klinkt, om de route schoon te vegen. Hierdoor blijft de route herkenbaar en voorkomen we dat op de track een glibberige laag van rottende bladeren ontstaat. Ook zorgt een schone route voor meer rijders in de herfst en winter, waardoor deze ook door de rijders wordt schoongereden.
In het weekend van 7 november hebben we met een groot team (werkzaamheden in groepjes van 2) een groot deel van de route schoon geveegd en geharkt. Daarnaast zijn wat bochten ge-shaped en is de modderige bocht in het lage gedeelte voorzien van drainage en grind om een goede waterafvoer te borgen.
Voor ieder die de Westerveldroute wil steunen roep ik op om de bezem ter hand te nemen en een stukje van deze route te bezemen (de bladeren blijven nog wel even vallen).
Alvast bedankt voor jullie inzet.
Post Reply