Zomerse maandagmiddagrit op 14 mei

Hier kan men terecht voor tochten op maandag
Gebruikersavatar
Harry Timmer
Klepper 2004-2005
Berichten: 745
Lid geworden op: zo jul 08, 2007 11:34 am

Zomerse maandagmiddagrit op 14 mei

Bericht door Harry Timmer » di mei 15, 2018 10:01 pm

Als je op een zonnige morgen in de achtertuin geniet van een kop koffie, gaat de gedachte al snel naar de
maandagmiddagrit. Vooral als je i.v.m. 2 weken griep en 2 weken vakantie al een tijdje niet op pad bent geweest met de Swollandgroep.

Stipt 13.30 uur gaan we met 11 man op pad, waaronder voor mij enkele nieuwe gezichten. Ook Henk B. en Jan C. zijn na enkele weken vakantie in een warm Zuid Europees land weer van de partij, Samen met Henk B. bepalen we dat we de koffie in Elburg gaan nuttigen. Via Stadshagen duiken we de Mastenbroekedpolder in, doorkruizen we de kassen in IJsselmuiden en tuffen naar de oude Kamperbrug waar we enige tijd moeten stoppen voor het rode stoplicht, met gevolg een ongeduldig peleton.
Wij vervolgen de weg over de nieuwe IJsselbrug en via de dijk gaat het naar Elburg. De terrassen zitten aardig vol dus zoeken we binnen een plekje.

De terugweg gaat via 't Harde, het Loo en Wezep, De laatste inspanning moet nog worden geleverd op de Rode Hanzebrug, waarna langzaam de groep uiteen valt.

Lekker fietsweer zolang je bleef fietsen, bij stilstand viel de warmte als een deken over je heen. De wind was op de terugweg best stevig, maar was gelijkertijd ook verkoelend.

Rond 17.00 uur weer thuis en er kon weer 76 km worden bijgeschreven,

Mannen bedankt en tot de volgende keer.

Groeten Harry