Zaterdag 14 december MTB Route Sleen

Alles over mountainbiken en veldrijden

Moderator: Bartis

Plaats reactie
ArjanB
Berichten: 25
Lid geworden op: di mei 28, 2013 6:59 pm
Locatie: Zwolle

Zaterdag 14 december MTB Route Sleen

Bericht door ArjanB » do dec 12, 2013 5:41 pm

Zaterdag 14 december staat de route "Sleen" op de agenda.
Vertrek vanaf het bekende afspreekpunt bij Deltion om 8.30uur.
Wie gaat er mee???
Ik ben van plan om te gaan en heb een plek over op de drager...

Tot zaterdag

Groet,
ArjanPlaats: Sleen
Lengte van de route: De route heeft een lengte van 32 kilometer. Middels een verkortingsroute is ook een route met een lengte van 18 kilometer te fietsen.

Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De aanrijdroute is voorzien van zwarte pijlen.

Startlocatie: Je kunt de route starten bij:
- Recreatieplas De Kibbelkoele, Middelesweg (N376), Noord-SleenOmgeving: Drenthe is de provincie van de hunebedden. Het afwisselende parcours van de mountainbikeroute vanuit Noord-Sleen is aangelegd op het Sleenerzand, een tien kilometer lang perceel met een oppervlakte van 1600 hectare. Het wordt omgeven door landbouwgebieden die iets lager liggen. De leden van de Bushbikers, de lokale mountainbikeclub, hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de route.

Aard van de route: Vrij snel na de start worden je mountainbike vaardigheden op de proef gesteld door een bochtige singletrack over kort achter elkaar liggende heuvels. De hoogteverschillen zijn ontstaan door opgewaaid stuifzand uit de periode dat het gebied nog heide was. Door veel werk van de plaatselijke mountainbike vereniging de Bushbikers zijn de mogelijkheden van het gebied goed benut. Er zijn veel nieuwe singletracks aangelegd.
De route loopt grotendeels langs de rand van het bos. Dit om het wild in het midden alle rust te gunnen. Na enkele kilometers kom je op de route een heuse buckel-piste tegen. In het verdere deel van de route zijn weinig hoogteverschillen meer. Wel is handig gebruik gemaakt van enkele afwateringsgeulen om zo toch weer wat hoogteverschil in de route te krijgen. Dit deel van de route bestaat uit een afwisseling van brede paden waar je even op adem kunt komen en leuke, technische singletracks. Regelmatig kijkje uit over het wijde Drentse land naast je.
Aan het eind van de route kom je langs zwemplas De Kibbelkoele. Ook hier een zeer technische singletrack waarop veel gedraaid en gekeerd moet worden en waar je kunt genieten van kleine, steile beklimming en afdalingen.
Geef mij maar een bos en een bike en ik vermaak me wel.

Wim Hessels
Berichten: 29
Lid geworden op: wo nov 14, 2012 9:15 pm

Re: Zaterdag 14 december MTB Route Sleen

Bericht door Wim Hessels » vr dec 13, 2013 8:42 am

Ik heb wel zin om mee te gaan naar sleen
Ik heb auto en drager

Wim

Wim Hessels
Berichten: 29
Lid geworden op: wo nov 14, 2012 9:15 pm

Re: Zaterdag 14 december MTB Route Sleen

Bericht door Wim Hessels » za dec 14, 2013 6:51 pm

Inderdaad een heel leuke route.
Volgende keer nog een keer , maar dan met drogere ondergrond.

Plaats reactie