Donderdagmiddagrit 22 april

Waar gaan we rijden met elkaar in het weekend? Speciaal bedoeld voor Swolland toer- en clubtochten in het weekend, georganiseerd door het bestuur of door Swolland-leden zelf. Ook voor verslagen hiervan.
[voor deelname aan niet-Swolland tochten gebruik het forum topic niet-Swolland tochten ]
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Harry Timmer
Klepper 2004-2005
Berichten: 768
Lid geworden op: zo jul 08, 2007 11:34 am

Donderdagmiddagrit 22 april

Bericht door Harry Timmer » vr apr 23, 2010 12:26 pm

Boudewijn de Groot zingt een lied over de "eenzame fietser", hetgeen beslist niet van toepassing is op de seniorengroep van Swolland :wink:

2 dames en 17 mannen waren om 13.30 uur weer present bij de ingang van de Cosmo Trucks. Onze tourleider Aalt was nog net op tijd en kon
aan Hendrik Frantzen mededelen dat de rit vandaag naar de polder zou gaan :) . Hendrik blij, want hij is echt een poldermens :lol:

Met een pittige tegenwind via Stadshagen, door de Mastebroekerpolder naar IJsselmuiden. :oops: Dan de lange weg naar de Ramspolbrug en gelijk links af langs de dijk naar Schokkerhaven, waar we echt toe waren aan ons bakkie koffie. De club trakteerde op koffie/thee of warme chocomel en daarbij het bekende puntje. :lol: Cluppie hartelijk dank :P

I.v.m. de sterke tegenwind werd op het laatste gedeelte naar de Ketelbrug bij wijze van proef door 6 man rondgedraaid. Het was wel even wennen, maar het ging best aardig. Na de brug met een heerlijke rugwind naar Kampen en via de Wilsummerdijk richting Zalkerdijk. De groep van Zwolle-zuid ging rechtdoor en een kleine groep heeft, als service aan onze tourleider, Evelien en Aalt thuis afgezet.

Rond 17.30 uur weer thuis met bijna 90 km op de teller. Een mooie en gezellige rit. Tevens een goede training voor de Frisseneustocht van 24 april. :!:

Gebruikersavatar
Jaap Lameris
Site Admin
Berichten: 234
Lid geworden op: wo mei 30, 2007 9:04 pm
Locatie: Emmeloord
Contacteer:

Re: Donderdagmiddagrit 22 april

Bericht door Jaap Lameris » vr apr 23, 2010 9:54 pm

Harry,

ook nog bloembollen gezien in de polder? Zo niet, morgen zaterdag is er een herkansing met de Tulpenronde van FTC Marknesse (mijn lokale club). Start in Marknesse of in Urk. De poster met onze dames in de bollen is ook een aanrader (http://www.tulpenronde.nl) :)
Groet,

Jaap
Webmaster Toerclub Swolland

Gebruikersavatar
Harry Timmer
Klepper 2004-2005
Berichten: 768
Lid geworden op: zo jul 08, 2007 11:34 am

Re: Donderdagmiddagrit 22 april

Bericht door Harry Timmer » za apr 24, 2010 6:35 pm

Jaap,

Inderdaad rijdende vanaf de Ramspolbrug en dan langs de dijk kon men aan de rechterzijde de kleurige bollenvelden zien. :shock:

Ik zag nu pas jouw bericht op de klepsite. Als ik het gisteren nog gelezen had was de keuze, of met de dames door de bollenvelden
of met de heren de Frisseneustocht rijden, een wel heel moeilijke geweest :lol:

Was vandaag goed fietsweer en hebben met Swolland weer een geslaagde tocht gereden 8)

Groeten Harry

Plaats reactie