200 km over de Veluwe 20 maart

Waar gaan we rijden met elkaar in het weekend? Speciaal bedoeld voor Swolland toer- en clubtochten in het weekend, georganiseerd door het bestuur of door Swolland-leden zelf. Ook voor verslagen hiervan.
[voor deelname aan niet-Swolland tochten gebruik het forum topic niet-Swolland tochten ]
Plaats reactie
gerinri
bestuur
Berichten: 5
Lid geworden op: do mar 06, 2008 12:48 pm

200 km over de Veluwe 20 maart

Bericht door gerinri » di mar 16, 2010 3:07 pm

Op 20 maart organiseren wij als Toerclub Swolland een brevet van 200 km.
De start is voor iedereen om 9 uur bij de ZBC hal, op steenworp afstand van "De Vrolijkheid", achter de Cosmo garage (blauwe hal).

Het 200 km brevet is de introductie op de brevettenreeks.
Toerders die na de 2-provincientocht de smaak te pakken hebben en wat meer willen kunnen hier prima aan mee doen.
In de regel wordt in groepen of groepjes gefietst.
Een brevet is in feite een gewone toertocht. Het verschil is, dat er een maximale tijd is gesteld waarin men de rit moet volbrengen (13 uur) en dat alle resultaten wereldwijd worden gerigistreerd in een register in Parijs. Dit kan dan als bewijs dienen voor deelname aan andere brevetten.

Toerfietsers die wat ervaring hebben in de langere afstanden kunnen zich hier op warm draaien. Dit eerste brevet is voor vele randonneurs een weerzien met oude bekenden.

Meer informatie is te vinden op: http://www.lowlands1000.nl via mail: gerinri@yahoo.co.uk
Eventueel 038-4215381 (donderdag of vrijdagavond)

De route:
Na de start gaat het door Zwolle richting de brug over de IJssel. Na 10 km volgt tussen Hattem en Wezep de eerste van vele, in het algemeen korte beklimmingen. Hierna volgen "De Dellen" en regelmatig wat heuvels tot de eerste controle die gepland is in Elspeet.

Na de pauze gaat het richting Uddel, waarna een lange klim op de Aardhuisberg komt. Hierna slingert de route over de Veluwe. Aan de zuidkant van het Nationale Park "De Hoge Veluwe" is de tweede controlepost.

Vervolgens gaat de route terug richting Apeldoorn en Deventer. Daar is de laatste controle. Nu nog via de dijk langs de IJssel terug naar Zwolle.

Plaats reactie