Pagina 1 van 1

Blauwvingertocht 12 mei

Geplaatst: do mei 10, 2018 1:12 pm
door Jeannette Meijer
A.s. zaterdag zal opnieuw de jaarlijkse Blauwvingertocht plaatsvinden.

De tocht waar we elkaar als MTB'ers en racers onder t genot van koffie en taart hopen te ontmoeten.
Dit jaar zullen de Handbikers bij de koffie ontbreken omdat zij bij Lemele hun weekend hebben. Wellicht dat racers en handbikers elkaar rond Lemele nog spotten?
Kenmerk van de Blauwvingertocht zijn de vele hoogtemeters die toch op fietsafstand van Zwolle te maken zijn voor zowel MTB'ers als racers.
Ook dit jaar zullen door de wegrijders alle mogelijke heuvels in de omgeving meegepakt worden. Van Archemer- en Lemelerberg, Sanatoriumlaan en Holterberg tot Luttenberg. T.b.v. de veiligheid zullen we met wegkapiteins in groepen rijden in een rustige en snellere variant op de heenweg. Om enigszins gelijk bij de koffie aan te komen zal de snellere groep een extra lusje rijden tussen de Lemelerberg en de Sanatoriumlaan.

Bij de Sallandse Berg hopen we elkaar te treffen en moed te verzamelen voor nog een lusje MTB'en of de terugtocht. De racers zullen dan eerst nog de Holterbergweg voor de kiezen krijgen. Aan 't einde van deze weg zullen we nog éénmaal verzamelen om daarna in gewenste snelheidsgroepen retour naar Zwolle te rijden. De terugweg naar Zwolle is m.u.v. de Luttenberg vlak.

We hopen jullie zaterdag te zien!
Vertrek: 09.00uur Diff Dance Centre.

Groeten, Arjan, Yvonne en Jeannette

Re: Blauwvingertocht 12 mei

Geplaatst: za mei 12, 2018 7:30 pm
door Hadegro
Het was een fraaie tocht, een kort verslagje;
http://toerkoorts.nl/blauwvingertocht-2018/

Re: Blauwvingertocht 12 mei

Geplaatst: zo mei 13, 2018 2:13 pm
door Jeannette Meijer
Als Kampenaar kende ik omtrent de blauwvingers uiteraard enkel de verklaring van de stuivers (en die streek met de klokken!). Ik zal onthouden dat er meerdere verklaringen zijn. Of dat t er voor de blauwvingers nu beter op maakt...
Hoe dan ook, ik heb genoten van de tocht gister en de gezellige opkomst! En voel me al jaren niet alleen een Kampenaar, maar ook n trotse Zwollenaar en Swollander. 😊
Tot n volgende tocht!

Re: Blauwvingertocht 12 mei

Geplaatst: zo mei 13, 2018 5:27 pm
door c.m.wijdenes
Hoi Hans,

Met veel plezier je verslag gelezen.

Groet,

Cor

Re: Blauwvingertocht 12 mei

Geplaatst: zo mei 13, 2018 7:22 pm
door Veronie
Hoi Hans,

Ik sluit me aan bij de reactie van Cor.


Groetjes, Veronie