Dag 6 t/m 9 Rothenburg-Donauwörth-München-Zwolle

Alle reisverhalen en info met betrekking tot de Swolland buitenlandse fietstocht Zwolle-München in augustus 2015.
Gebruikersavatar
Hadegro
Lid
Berichten: 640
Lid geworden op: za jun 16, 2007 12:01 pm
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Dag 6 t/m 9 Rothenburg-Donauwörth-München-Zwolle

Bericht door Hadegro » zo aug 09, 2015 11:47 am

Op de 6e dag fietsten we van Rothenburg naar Donauwörth. Gelukkig een aanmerkelijk eenvoudiger etappe al bleven de klimmen niet achterwege en zorgden de hoge temperaturen voor genoeg uitdagingen met als afsluiter de 'muur' die ons naar de jeugdherberg moest leiden, vooral de laatste 25 meter liep ongeveer recht omhoog met een redelijk aantal afstappers als gevolg.
De route liep voor een deel langs de rivier de Wörnitz welke bij Donauwörth in de Donau uitmond. Na het inchecken bi de JHB gegten en 's avonds nog even in de plaats zelf gekeken.
Dag 7 was de laatste fietsdag en onder tropische temperaturen (>35) gingen we op pad naar de hoofdstad van Beieren, München. Het was een over het algemeen 'vlakke' etappe al kun je in Zuid Duitsland eigenlijk nooit echt van vlak spreken. Het meest opvallende op deze dag was de muzikant die we troffen bij één van onze stops. De man zat heerlijk in de schaduw te oefenenen op zijn blaasinstrument toen hij werd geconfronteerd met 16 fietsers van Swolland en een touringcar vol proviand.
Na nog een korte stop in Dachau werd na 125 km ons einddoel München bereikt. Een gezien de moeilijkheid van het parcours en de temperatuur gedurende de meeste dagen een noemenswaardige prestatie van alle deelnemers en de beide voorrijders in het bijzonder.
Dezelfde avond genoten we van een citytour met gids en aansluitend een koud biert'je' in een biergarten.
Dag begon slecht voor één onzer deelnemers toen bleek dat zijn mobiel en camera van de kamer op de JHB waren ontvreemd. Door de warmte en drukte (6 personen) op de niet al te grote kamer was de deur op een kier gezet met alle gevolgen van dien...
Na het ontbijt op de binnenplaats van de JHB vertrokken we per bus naar het voetbalstadion van Bayern München en 1860 München, de Allianz Arena. Hier kregen we een rondleiding door het stadion en een idee van hoe de sterren hier in de watten worden gelegd. Vervolgens brachten we een bezoek aan BMW-welt, waar vele modellen auto's en motoren konden worden bekeken met als pronkstuk een Rolls Royce Silver Shadow.
Na de lunch in de bus volgde nog een rondwandeling door de oude binnenstad onder begeleiding van Gerhard. Bij een temperauur van rond de 38 graden was dit bijna net zo'n prestatie als de fietstocht zelf. Ter afsluiting genoten van het diner in Brauhaus Zum Augustiner waar we werden bediend door een pittige dame die al snel de bijnaam Helga kreeg. Tussendoor moest onze ongelukkige bestolene ook nog aangifte doen op het politiebureau in de stad.
Moe maar voldaan werden we daarna door Cor en Linda weer naar de JHB gebracht waar sommigen het bij een ijsje hielden terwijl anderen zich laafden aan een laatste biertje waarna een klamme nacht in de JHB volgde (nu met alle kamers op slot).
Dag 9 stond in het teken van de terugreis naar Zwolle. Om precies 08.00 uur waren bagage en fietsen ingeladen en begon de 12 uur durende terugreis over de drukke Duitse autobahn. 's avonds om 20.15 uur kwamen we uiteindelijk aan bij De Vrolijkheid waar we werden verwelkomd door familie en/of vrienden en werden organisatie, voorrijders en M&M Travel bedankt met een attentie, waarna ieder zijn of haar eigen weg ging.
Zwolle - München zit erop, het was een inspannende maar mooie en geslaagde tocht!
http://www.toerkoorts.nl/
'De fietshemel is een eeuwige afdaling'