Logboek Toerclub Swolland buitenlandfietsweek Trier-Trier

Hier is informatie te vinden over alle meerdaagse tochten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hennie Haverink
Lid
Berichten: 186
Lid geworden op: vr jun 15, 2007 11:15 pm
Locatie: Zwolle

Logboek Toerclub Swolland buitenlandfietsweek Trier-Trier

Bericht door Hennie Haverink » vr aug 03, 2012 11:31 pm

Logboek Toerclub Swolland buitenlandfietsweek Trier-Trier

Dit is het logboek van de Toerclub Swolland buitenlandfietsweek Trier-Trier, die plaats heeft vanaf dinsdag 7 augustus to zaterdag 11 augustus.
Middels dit logboek wordt je dagelijks op de hoogte gehouden van de wetenswaardigheden tijdens deze week.

Elke dag zal ik proberen om de verreden route van de dag, een kort verslag en foto's van die dag te plaatsen op de website van Everytrial.com.
Ik ben uiteraard afhankelijk van de internetverbindingsmogelijkheden ter plaatse, maar we gaan ons best doen.
Op deze plek van de Klepsite zal ik dan dagelijks een nieuwe link plaatsen naar dit route- en fotoverslag.


Verslag dag 1: Zwolle-Trier
De eerste dag zit er op. Met een goede start want we kunnen ruim voor de afgesproken tijd vertrekken omdat iedereen al om 8.10 uur aanwezig is.
De reis verloopt spoedig zonder files of oponthoud zodat we op schema arriveren in Trier. Onderweg een enkel buitje maar dat deert ons nog niet. We worden door Gerhard en Harry Schutjes onderweg al vast gewezen op wat we in Trier te zien krijgen.
In Trier wordt de kamerverdeling bekend gemaakt waarna we kunnen genieten van de lunch verzorgd door Cor en Linda, buiten op het terras. De jeugdherberg is prachtig gelegen aan de oever van de Moezel.
Daarna weer in de bus voor de rondleiding door een Nederlands sprekende gids. Onder een lekker zonnetje hebben we de oude stad bekeken en de rijke historie van Trier tot ons genomen.
Daarna snel terug naar de bus voor het diner in de jeugdherberg; de tijd vliegt... Om 20.15 uur staat de bus dan weer klaar om nog even de stad in te gaan voor een terrasje, maar omdat we de volgende morgen al om 08.15 uur op de fiets moeten zitten, stappen we tegen half tien weer op en rijden weer naar de JHB. Sommigen nemen nog een drankje, zelf kruip ik snel achter de laptop voor het verslag van de dag. Straks nog even kijken of er nog volk wakker is (mijn kamergenoot Harry S. slaapt al).

Voor de foto's zie:
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1709214

Verslag dag 2: Trier-Cochem
Vandaag staat Trier-Cochem op het programma, onze eerste fietstocht en gelijk de langste, 145 km. Vanaf 7.00 uur ontbijten en om 8.15 uur klaar voor de foto. Nadat deze is gemaakt vertrekken we om 8.30 uur uit Trier. Het weer is goed en het is rustig op de fietspaden, tenminste tot 11.00 uur. Dan wordt het ineens een stuk drukker. Op de afgesproken plaatsen staat de bus weer paraat. De eerste keer met koffie, Bossche bollen en stroopwafels, de tweede keer met diverse belegde broodjes, fruit, drinken enz.
In Bernkastel duiken we even het centrum in; al na 50 m staan we op een schitterend mooi pleintje. We schieten een paar plaatjes en gaan dan snel weer verder. Verderop nog even een plaspauze maar dan, na 145 km zijn we om 16.00 uur in Cochem. Na overleg met de hoteleigenaar kunnen we onze fietsen plaatsen in een fietskelder op 5 min lopen afstand. Dit is dan wel stijl omhoog het centrum in, maar we zijn al lang blij dat er toch nog een klim in zit, in de staart dus.
Daarna hebben we tot 18.00 uur de tijd om te douchen en zo, dus lekker even bijkomen.
We gaan vervolgens in groepjes de stad in om te eten. Eerst natuurlijk een pilsje maar daarna dan toch veelal schnitzels en een gebakken lever met wat groenvoer, en koffie na (het ijs was nagenoeg op).
Dan nog even rondbanjeren, een terrasje pakken en een spaetlese halfdroog gedronken.
Terug naar het hotel en weer achter de laptop voor een verslag van de dag.

Voor de route en de foto zie:
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1710762

Verslag dag 3: Cochem-Kaub
’s Morgens na het ontbijt worden eerst de fietsen weer opgehaald uit de berging hogerop in Cochem.
We vertrekken op tijd en onder eerst nog dampige omstandigheden. Na ca. 25 km dan toch de eerste lekke band. Na 37 km de eerste stop bij de bus voor de koffie. Dit keer met wafels met slagroom en andere deegwaar.
Uiteindelijk komen we bij ons eerste markante punt, de bocht bij Koblenz waar Moezel en Rijn samen komen. Na ca. 75 km zijn we dan weer bij het punt aangekomen waar de bus staat en de lunch. Dit keer diverse belegde broodjes en druiven en worstjes met mosterd.
Natuurlijk konden we de Lorelei niet passeren zonder door Gerhard daarbij te worden voorzien van de nodige tekst en uitleg.
Bij de veerboot bij Bacharach kiest een deel van de groep om nog een extra lus te maken, terwijl de anderen Bacharach zelf gaan bekijken en hier een terrasje opzoeken. De extra lus blijkt ook extra pittig te zijn, afgemeten naar het hoogteprofiel. Van de 10 deelnemers haken er onderweg nog 3 af zodat er uiteindelijk 7 man boven arriveren. De beloning is een schitterend uitzicht rondom. Ook de afdaling is spectaculair en zo komen we weer samen met de andere groep, waarna we terug rijden naar de veerboot en daar samen met de bus de oversteek maken. Na het douchen en het diner maken enkelen nog een wandeling en samen verblijven we deze avond in de JHB.

Voor de route en foto's zie:
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1712270

Wordt morgen vervolgd.

Hennie Haverink

Plaats reactie