Zondag 13 mei

Hier kan men terecht voor tochten op zondag, niet zijnde Swolland of NTFU tochten
Plaats reactie
Wim.hessels
Berichten: 244
Lid geworden op: di jun 19, 2007 9:10 pm
Locatie: Zwolle

Zondag 13 mei

Bericht door Wim.hessels » zo mei 13, 2012 6:25 pm

Vandaag met een flinke groep Swollanders van start gegaan bij Scholten. Leuk om ook weer deelnemers van voorgaande jaren er bij te zien.
Het doel was deze keer " Rondje Ketelmeer". Met een zonnetje er bij, en tegenwind op de heenweg moest dat wel te doen zijn. Helaas was de temperatuur nog nog niet zo hoog , maar een enkele liet zelfs zijn witte kuiten al zien.
Als 1 groep vertrokken , maar met de principe in het achterhoofd dat er eventueel 2 groepen (30-32 en 34+) gemaakt konden worden. Even voorbij Kampen werd toch besloten om de snelheidsverschillen te accepteren en ging de verstandige groep op een wat lager tempo verder. Van hun kan er misschien nog iemand even verslagje doen?
Het is momenteel niet raadzaam om met nat weer het fietspad langs de ketelmeer dijk aan de NOP-kant te nemen. Er licht HEEEL VEEEL ganzenpoep. Bij droogte vanochtend kwamen we er redelijk schoon doorheen...
Een paar mannen wilden met volle tegenwind even de Ketelbrug op sprinten. Helaas is die toch flink langer dan eerst ingeschat, zodat de bedongen voorsprong eindigde in flinke achterstand vanwege acute verpapping van de benen.
Per saldo heeft vlottere groep met o.a. Opa (!) Cor heeft het rondje Ketelmeer in 2,5 uur geslecht.
Een lekkere fiets ochtend!!

Plaats reactie